5 beneficii dovedite ale ciocolatei

Ciocolata îmbunătățește activitatea creierului și încetinește îmbătrînirea. Foto: Pixabay

Beneficii dovedite științific: Ciocolata neagră este plină de substanțe nutritive care vă pot afecta pozitiv sănătatea.

Realizată din semințele copacului de cacao, ciocolata neagră este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, contribuind la scăderea riscului de a vă îmbolnăvi.

Iată, deci, 5 beneficii dovedite științific ale ciocolatei:

1. Valoare nutritivă mare

Dacă alegeți o ciocolată neagră de calitate, cum este, de exemplu, ciocolata belgiană, vă puteți aștepta la un adevărat festin al sănătății pentru corpul dumneavoastră. La fiecare sută de grame de ciocolată neagră cu conținut de cacao între 70% și 85% primiți:

11 grame de fibre

  • 67% din doza recomandată zilnic de fier
  • 58% din doza recomandată zilnic de magneziu
  • 89% din doza recomandată zilnic de cupru
  • 98% din doza recomandată zilnic de mangan
  • Suficient potasiu, fosfor, zinc și seleniu pentru o zi întreagă.
  • 600 de calorii.
  • Ciocolata conține și stimulenți, precum cafeina.

2. Antioxidanți

Cercetătorii au descoperit că în ciocolata neagră există compuși organici care sunt activi din punct de vedere biologic și funcționează ca antioxidanți. Aceștia sunt într-o concentrație mai mare decât în afine, o altă sursă naturală a acestor substanțe foarte utile coprului.

Alimentele bogate în antioxidanți protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Beneficii dovedite ale ciocolatei

3. Îmbunătățește circulația sângelui

Mai multe studii arată că persoanele care consumă ciocolată neagră au o circulație mai bună a sângelui, dar și o presiune sangvină mai mică.

4. Reduce riscul de a vă îmbolnăvi de inimă

S-a dovedit că persoanele care consumă ciocolată neagră se apără mai eficient în fața bolilor cardiace. Ciocolata scade ”colesterolul rău” și poate reduce și rezistența corpului la insulină, care este un important factor de risc pentru bolile de inimă sau pentru diabet.

5. Îmbunătățește funcționarea creierului

Ciocolata neagră vă poate ajuta să gândiți mai bine. Un studiu a arătat că persoanele care au consumat cacao timp de cinci zile au început să aibă o circulație a sângelui mai bună către creier.

Ciocolata neagră îmbunătățește considerabil și funcțiile cognitive ale persoanelor vârstnice. De asemenea, ciocolata neagră este responsabilă și pentru o fluență verbală mai bună.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.