4 rețete de cocktailuri fără alcool pentru vara lui 2022

În acest articol, trecem în revistă 4 rețete de cocktailuri super-răcoritoare pentru vara acestui an.

Dacă iarna ne cinsteam cu ceaiuri și punciuri calde ori plăcinte gătite la aragaz cu cuptor pe gaz, vara avem la dispoziție câteva cocktailuri pline de aromă și de … răcoare. Am ales câteva rețete diferite, fiecare cu aroma sa aparte. Rețetele de mai jos sunt pentru 4 pahare, dar le puteți modifica proporțional în funcție de câte persoane sunteți (împărțiți la 2 pentru 2 persoane, înmulțiți cu 1,5 pentru 6 persoane sau dublați pentru 8, de exemplu).

Înainte de a trece la rețete, adăugăm și un sfat. Înainte de a prepara aceste rețete de cocktail fără alcool, puneți paharele la congelator pentru o vreme.

Shirley Temple

1 litru de Sprite sau 7UP
Grenadine
Cireșe Maraschino
Gheață

Se pune gheață în pahare, iar apoi se toarnă grenadine. Se toarnă apoi Sprite / 7 UP / Mountain Dew și se garnisește paharul cu cireșe maraschino.

Cinderella

400ml suc de portocale
400ml suc de ananas
75ml apă minerală
75ml suc de lămâie
50ml sirop de zahăr
gheață măcinată
felii de ananas sau de portocala pentru ornare

Toate ingredientele se amestecă într-o carafă. Primele se combină sucul de portocale cu cel de ananas, apoi se adaugă sucul de lămâi, apa minerală și siropul de zahăr. Se pune gheață în paharele reci de cocktail și se toarnă băutura. Apoi, se garnisesc paharele cu felii de portocală sau de ananas, după preferințe.

Apple Crisp

300ml suc de mere
300ml suc de pepene galben
sucul a 2 lămâi
apă minerală
gheață măcinată
felii de lime

Se amestecă, într-o carafă, sucul de mere cu cel de pepene galben și cu zeama de lămâie. Ultima care se adaugă în carafă e apa minerală. Se toarnă în paharele cu gheață și se ornează cocktailul cu felii de lime.

Watermelon Mojito

400g de pulpă de pepene verde
400ml Sprite/7UP/Mountain Dew
100ml suc de lămâie
frunze de mentă
gheață zdrobită

Pulpa de la pepene se curăță atent de semințe și se dă prin blender. Apoi, punem mentă într-o carafă și o zdrobim pentru a-i valorifica aroma și adăugăm pulpa de pepene blenduită. Adăugăm Sprite/7UP/Mountain Dew, apoi sucul de lămâie. Punem gheață în pahare și turnăm băutura din carafă.

Sursa foto: pixabay.com