4 lucruri de care să ții cont atunci când accesezi împrumuturi rapide

Fiecare dintre noi a parcurs la un moment dat o perioadă în care a avut nevoie urgentă de bani. Atunci când te confrunți cu o asemenea situație, te vei gândi, cel mai probabil, la accesarea unui credit rapid.

Este una dintre posibilități, dar cel mai bine este să îți iei un timp de gândire – chiar și atunci când situația cere o soluție rapidă, o jumătate de oră în care stai la un ceai sau o cafea alături de partenerul de viață pentru a găsi cele mai bune variante de împrumut poate să te scutească de multe probleme pe viitor.

Ai mai jos câteva idei pe care le poți lua în considerare la accesarea unui credit rapid.

De ce sumă ai nevoie?

Știi deja că ai nevoie de bani – este important însă să stabilești care este suma exactă pentru a acoperi urgența ta. Uneori lucrurile sunt clare – știi deja suma necesară, indiferent că vorbim despre o reparație la mașină, acoperirea costurilor unei lucrări dentare sau schimbarea frigiderului, care s-a stricat și trebuie înlocuit cât mai repede cu putință. Alteori, va trebui să iei o foaie și un pix pentru a calcula exact de câți bani ai nevoie. E important să cunoști exact suma de care ai nevoie, pentru a stabili celelalte detalii ale împrumutului.

Ce alternative ai la dispoziție?

Dacă ai eliminat variante precum împrumutul de la prieteni sau rude, vânzarea unor bunuri pe care le deții sau un avans mai mare de la angajator, creditul este opțiunea cea mai la îndemână.

Ce tip de credit vei accesa însă? Poate te gândești la creditele rapide oferite de IFN-uri, dar în momentul de față băncile au simplificat procedurile de acordare a creditelor de nevoi personale, care se acordă acum mult mai simplu și rapid.

Interesează-te, așadar, de toate alternativele, pentru a o alege pe cea mai avantajoasă.

Folosește calculatoarele de credit online pentru a cunoaște detaliile creditului

Cel mai simplu mod prin care poți afla cât vei avea de plătit lunar pentru creditul tău de nevoi personale sau pentru creditul rapid pe care îl vei accesa este să utilizezi un simulator de credit.

Nu trebuie să te duci la ghișeu sau să dai o mulțime de telefoane pentru a afla răspunsuri la întrebările tale: vei regăsi pe site-urile instituțiilor financiare un simulator de credit, care te va ajuta să faci o estimare a detaliilor creditului tău.

De exemplu, ING Bank își oferă pe site o simulare credit de nevoi personale, un exemplu de calcul foarte util, cu ajutorul căruia vei afla toate costurile creditului.

La momentul redactării acestui articol, dacă dorești să împrumuți 30.000 de lei pe o perioadă de 5 ani, în condițiile în care încasezi salariul la ING și alegi să închei o asigurare de viață și de șomaj, vei avea de achitat o rată lunară de 619,12 lei.

Pentru acest credit, dobânda fixă este de 8.75% p.a., DAE este de 9,42% p.a., comisionul de analiză al dosarului este de 200 de lei, iar valoarea totală de rambursat este de 37.347,02 lei.

Toate aceste informații le-am aflat în doar câteva secunde, tastând suma pe care dorim să o împrumutăm și perioada de achitare a creditului. Simplu și rapid, obținem informații esențiale în legătură cu creditul nostru de nevoi personale.

Parcurge această etapă înainte de a alege creditul potrivit pentru tine și vei face o alegere informată a creditului care ți se potrivește cel mai bine.

Care este valoarea ratei lunare? Dar cea a DAE? Ce sumă totală vei avea de returnat?

Cele 3 valori le vei afla cu ajutorul simulatorului de credit despre care vorbeam mai devreme. Aceste cifre te vor ajuta cel mai mult să te hotărăști asupra creditului potrivit și e bine să le cunoști, indiferent de instituția la care apelezi pentru acordarea creditului.

Cunoscând valoarea ratei lunare, vei ști dacă îți permiți sau nu să achiți creditul respectiv.

DAE sau dobânda anuală efectivă, exprimată în procente, te ajută să înțelegi costul total al creditului. Cunoscând această sumă vei putea să compari mai multe credite între ele, pentru a înțelege care este mai avantajos.

Suma totală de returnat este o altă cifră importantă, care te ajută să selectezi instituția de la care accesezi creditul. Tu ești cel sau cea care va achita creditul, iar o sumă totală mai mică înseamnă o povară mai mică pe viitor pentru tine și familia ta.

Atunci când avem nevoie de un împrumut rapid, vom avea puțin timp la dispoziție pentru a alege. Parcurgând însă pașii de mai sus, vei scurta procesul de decizie și vei face o alegere informată.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.