4 din 10 tineri se gândesc să plece din România

România pierde, an de an, zeci de mii de tineri. Mulți dintre ei iau calea Occidentului. Foto: Pixabay

Un sondaj de opinie realizat recent arată că elevii, studenții și tinerii absolvenți cred, în proporție de peste 66%, că educația din România nu te pregătește pentru viața reală.

De asemenea, 40% dintre ei iau în considerare ideea emigrării.

La studiu au participat 567 de tineri (166 băieţi şi 401 fete, vârsta medie de 20,9 ani), scrie Adevărul. Dintre aceștia 386 sunt încă studenți.

Potrivit rezultatelor, un sfert dintre ei cred că și-au ales greșit specializarea, în timp ce 42,3% se declară indeciși cu privire la viitorul lor.

De asemnea, mai mult de două treimi dintre ei (67,5%) au spus că le e teamă de viitor.

Iată alte rezultate ale studiului:

Aproape 90% dintre tineri sunt de părere că învăţământul actual nu le oferă suficiente cunoştinţe şi abilităţi pentru a alege corect cariera.

Sunt de părere că educaţia superioară din România nu te pregăteşte suficient pentru viaţa reală: Da-66.1%.

Cred că iniţiativele antreprenoriale ale tinerilor ar trebui încurajate încă de pe băncile şcolii, fiecare idee de business să fie susţinută: Da: 93.8%.

Mai mult, doar un sfert dintre cei care au participat la sondaj spun că au apelat la ajutor profesional pentru alegerea carierei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.