3 topoare vechi de 3.000 de ani, descoperite într-o pădure din județul Alba

topoare vechi 3.000 ani
Foto: Kolosvari Csaba / alba24.ro

Trei topoare și o unealtă, vechi de aproximativ 3.000 de ani, au fost descoperite într-o pădure de lângă orașul Ocna Mureș, din județul Alba, transmite publicația locală alba24.ro.

Obiectele au fost descoperite de doi pasionați de arheologie, cu ajutorul unui detector de metale. După ce au făcut descoperirea, cei doi au lăsat obiectele în pământ și au anunțat autoritățile.

În scurt timp doi arheologi de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia s-au deplasat la locul descoperirii pentru le ridica.

„Încă o dată este o dovadă că zona orașului nostru este foarte bogată din punct de vedere istoric, principalul liant între civilizațiile care s-au perindat în zonă fiind sarea”, a declarat pentru sursa citată Kolosvari Csaba, unul dintre cei care au făcut descoperirea, posesor autorizat al unui detector de metale.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.