3 pericole la care e expus câinele tău atunci când îl plimbi în parc

A început perioada cea mai călduroasă a anului, motiv de bucurie pentru cei care au câini pentru că pot petrece mai mult timp în aer liber.

Cu toate astea, nu trebuie uitate pericolele la care poate fi expus cel mai bun prieten al omului în unele situații. Astfel, ca proprietar de câine, trebuie să fiți pregătit și pentru situațiile în care acesta are nevoie de ajutor.

Plimbările în parc alături de companionul necuvântător sunt foarte plăcute, dar trebuie să cunoașteți și câteva reguli prin care îl puteți ajuta la nevoie.

De exemplu, chiar de curând în parcurile din București a fost împrăștiată dintr-o eroare otravă contra rozătoarelor, iar câinii care au ingerat această otravă au fost în mare pericol.

Vă prezentăm și noi, mai jos, trei riscuri la care vă expuneți animalul de companie atunci când mergeți în parc, dar și soluțiile pentru a-l proteja mai bine.

Protejați câinii de paraziți

Cel mai frecvent pericol este cel al paraziților care pot ataca bietul animal. În parcuri, deseori câinii pot lua atât purici cât și căpușe, pot face alergii de la purici și li se poate intensifica o stare de disconfort. Mai pot lua păduchi sau pot fi atacați chiar de țânțari și musculițe hematofage.

Soluția e una foarte simplă, există o mulțime de soluții antiparazitare pentru câini (cum este acest produs), sunt ieftine și protejează animalul chiar și pentru 4-6 săptămâni.

Infecțiile micotice

Infecțiile micotice sunt și ele frecvente la câini, le afectează pielea și îi fac să se scarpine și să aibă iritații puternice. Încă de la primele semne de acest gen va îndemnăm să mergeți la veterinar pentru a alege soluția cea mai potrivită, care de multe ori constă în produse antimicotice care pot fi de la șampon până la creme.

Intoxicarea cu diferite substanțe

După cum v-am prezentat și la început, în parcuri există și riscul că animalul dumneavoastră de companie să se intoxice cu diferite alimente nepotrivite dacă nu e supravegheat. Din acest motiv vă recomandăm în primul rând să îl țineți în lesă atunci când vă aflați în afara zonei destinată câinilor, din parc.

Dacă totuși câinele a ingerat ceva nepotrivit și începe să aibă simptome, prima recomandare e desigur medicul veterinar, însă ca o soluție rapidă poate fi provocarea vomei. Acest lucru se poate face cu vomitiv de uz uman sau cu apă oxigenată diluată în apă potabilă. O singură linguriță ar trebui să fie de ajuns. O altă măsură pentru a împiedica absorbția toxicului în sânge la nivel intestinal este administrarea cărbunelui activ. El poate fi amestecat cu apă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.