3 aspecte importante ce trebuie luate în calcul înainte de achiziția unui apartament

Foto: Shutterstock.com

Decizia de a cumpăra un apartament este foarte importantă și nu ar trebui niciodată să fie luată în grabă. Când vine vorba de o asemenea achiziție, trebuie să iei în calcul o mulțime de aspecte ce îți vor influența viața, ca să fii sigur că iei hotărârea corectă.

Cumpărarea unui apartament sau a unei case e un pas important, care se întinde pe o perioadă mai lungă. Din acest motiv, e important să fii sigur că noua ta locuință are toate elementele necesare pentru un trai confortabil.

Oamenii sunt diferiți între ei și au nevoi diferite. În timp ce unii se simt în largul lor în cartiere unde își permit mai mult spațiu în locuință dar și în afară ei, alții preferă ca aceasta să fie în primul rând foarte central situată, chiar dacă sacrifică din suprafața apartamentului, câțiva metri pătrați, la liniște noaptea sau la mai multă lumină ziua. La fel, în timp ce unii își doresc un imobil boem, cu o arhitectură veche, alții aleg locuințele noi, construite cât mai recent. Totuși, cu toții avem nevoie de un spațiu confortabil și sigur, în care să ne simțim ca acasă atunci când intrăm pe ușă.

Iată ce ar trebui să iei în considerare atunci când vrei să cumperi o nouă locuință:

Locația

Locația unui imobil este unul dintre cele mai importante criterii într-o achiziție, dacă nu chiar cel mai important. Un apartament poate crește sau poate scădea în valoare substanțial în timp, depinzând de dezvoltarea economică a zonei în care se află. Într-un oraș mare, cum e Bucureștiul, unele zone sunt mai sigure decât altele și unele cartiere se bucură de servicii municipale mai bune decât altele, motiv pentru care important să iei aceste criterii în calcul atunci când cumperi.

De asemenea, trebuie să iei în calcul și amenajarea zonei în care se află spațiul pe care vrei să-l cumperi. În unele cartiere, blocurile sunt situate la distanțe mici unul de altul, lucru care te poate afecta, dacă intimitatea e importantă pentru tine. În alte zone, cum e, spre exemplu, cartierul rezidențial Atria Resort, blocurile de locuințe au o densitate redusă, iar grădinile centrale proiectate cu arbori ce vor atinge înălțimi de până la 15m, vor asigura atât umbra, cât și intimitate pentru locatari.

Construcția

Foarte puțini clienți imobiliari acordă acestui aspect atenția pe care o merită. Când vine vorba de locuințe, majoritatea oamenilor sunt atenți la numărul de metri pătrați, împărțirea camerelor, mărimea ferestrelor și alte astfel de lucruri, dar nu se interesează deloc asupra construcției în sine. Aceasta însă poate fi o mare greșeală.

Felul în care un imobil este construit are o importanță crucială, pentru că siguranța ta și a familiei tale depinde de asta. În consecință, înainte de a cumpăra, trebuie neapărat să cunoști vechimea imobilului, materialele care s-au folosit pentru construcția lui, precum și tipul structurii de rezistență. De asemenea, e important să știi dacă blocul e izolat sau nu, cât de veche e rețeaua electrică, rețeaua de gaz sau rețeaua de apă, întrucât toate acestea îți pot afecta costurile locuirii.

Împrejurimile

Când cumperi un spațiu de locuit, te pregătești să trăiești într-un anumit loc o perioadă destul de lungă de timp. În consecință, e important să fii atent și la împrejurimi. Poate obișnuiești să mergi des la cumpărături; în acest caz ar trebui să te asiguri că există măcar un supermarket mare pe raza cartierului tău. E important ca lucrurile de care ai nevoie să fie aproape de zona în care locuiești. Spre exemplu, dacă ai sau plănuiești să faci copii, atunci este important să te asiguri că există grădinițe și cel puțin o școală în zona în care vrei să te muți.

Trebuie să fii conștient că proprietatea ta nu există într-un vacuum. Ea este parte dintr-o comunitate mai mare, din care vei face și tu parte. Conform Fresh Home, fie că e vorba de magazine, parcuri, cinematografe, școli sau altele, este esențial să găsești un cartier potrivit pentru nevoile tale și ale familiei tale, înainte de a cumpăra un spațiu de locuit.

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.