156.000 de locuri libere pentru vaccinarea cu Pfizer. Se fac înscrieri acum pe platformă

FOTO: x3/Pixabay.com
FOTO: x3/Pixabay.com

Persoanele vulnerabile se pot înscrie acum pe platforma informatică pentru a se vaccina cu Pfizer, anunță autoritățile.

Persoanele cu boli cronice, cu vârste de peste 65 de ani și cele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech, începând din această dimineață, prin următoarele modalități:

– platforma de programare (programare.vaccinare-covid.gov.ro);
– medicul de familie sau medicul curant;
– Call Center la numărul unic 021.414.44.25;
– direcțiile de asistență socială.

În paralel, sunt deschise programările în vederea vaccinării și cu serul AstraZeneca pentru persoanele prevăzute în Etapa a II-a și eligibile pentru acest vaccin (adică cele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani).

130 de cabinete noi, deschise de la 1 martie

Guvernul mai anunță că începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi vor deveni operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de azi, 27 februarie, și se
adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva
COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin
aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul
platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic
021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe
platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la
dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.