10 sfaturi pentru un machiaj perfect

FOTO: kinkate/Pixabay.com
FOTO: kinkate/Pixabay.com

Există câteva trucuri simple pe care le poți aplica pentru un machiaj perfect realizat în scurt timp. Specialiștii în make-up spun că nu e nevoie să petreci câteva ore în fața oglinzii pentru a avea un machiaj. Foarte importantă este și calitate produselor. Noi vă recomandăm Urban Decay.

Sunt foarte multe femei care se întreabă care sunt diferențele între un machiaj de seară și unul de zi. Cel din timpul zilei este discret și are ca scop să corecteze micile imperfecțiuni.

Machiajul din timpul zilei se axează pe față și foarte puțin pe buze și ochi. În cazul machiajului de seară, se dă o importanță suplimentară ochilor și buzelor.

De asemenea, poate cel mai important lucru este să alegeți nuanțele în funcție de culoarea părului, a ochilor și a pielii feței.

Pentru un machiaj de zi alegeți un ruj cu o culoare naturală, un fard de pleoape neutru și mascara. În cazul make-up-ului de seară trebuie să conturezi trăsăturile feței și să adaugi mai multă culoare față de machiajul de zi.

Poți trece de la machiajul de zi la cel de seară foarte simplu. Mai întâi fii atentă să nu ai fard întins în jurul ochilor. E foarte important, pentru că ascunde cearcănele. Fii atentă la ochi, conturează-i în funcție de forma și culoarea lor. Trebuie să retușezi și genele, deci ar fi mai bine să adaugi un nou strat de mascara.

Pe pomeți aplică o pudră iluminatoare. Seara, rujul trebuie să fie mai puternic. Însă dacă e un ruj foarte aprins trebuie să știi că e necesar să alegi culori neutre pentru celelalte zone, precum ochii și pomeții.

Poți adăuga și un luciu de buze într-o nuanță vie, dar și un rimel pentru volum dacă părul este închis la culoare. Dacă ești blondă, nu aplica culori intense. Dacă alegi smokey eyes ar fi bine să mergi fie pe un cafeniu, fie pe un gri. Dacă ești roșcată, alege nuanțe neutre.

Nu aplica pe față prea multe culori și alege un detaliu al feței pe care crezi că ar fi bine să-l scoți în evidență.

FOTO: kinkate/Pixabay.com