10 sfaturi pentru a face mutarea mai simplă în noua casă

Atunci când urmează să te muți într-o nouă locuință, stresul e la cote ridicate așa că e bine să fii foarte organizat și grijuliu, atât cu energia pe care o investești dar și cu timpul.

Avem pentru tine 10 sfaturi foarte practice pentru momentul în care urmează să te muți într-o nouă locuință.

Începe din timp

Cele mai multe persoane tind să se apuce de toate cele necesare pentru o mutare în ultimele zile sau chiar în ultima clipă. Cel mai important sfat e să te apuci din timp și să îți planifici zilele și acțiunile pentru mutare. Ideal e să începi operațiunile cu două săptămâni înainte.

Sortarea și împachetarea bunurilor

Sortarea și împachetarea obiectelor de toate tipurile e foarte importantă. Începe cu lucrurile ușoare și importante cum ar fi actele. Folosește perforatoare și îndosariază acte în funcție de importanța lor.

În al doilea rând, planifică din timp ce obiecte pot fi împachetate împreună pentru a salva spațiu. Folosește etichete autocolante sau unele colorate pentru a face trierea mai ușor.

Renunță la anumite obiecte

Mutarea într-o nouă locuință poate fi un moment ideal pentru un nou început în viața oricărui om, așa că împachetează cu grijă și lucrurile pe care vrei să le duci în noua locuință. Gândește de două ori dacă obiectele sunt utile pentru tine și chiar ai nevoie de ele. Dacă un obiect nu a fost folosit în ultimele două săptămâni poți alege să îl donezi și astfel salvezi și din energia necesară pentru a-l muta în noua locuință.

Apelează la specialiști

Dacă intenționezi să duci în noua locuință și anumite obiecte electrocasnice cum ar fi cuptorul, aragazul, mașina de spălat, plita, mașina de spălat vase sau centrala termică, alege specialiști care să te ajute la transportul, dezasamblarea și asamblarea lor.

Poți apela la firme de servicii de transport

În ziua de astăzi nu mai sunt atât de scumpe serviciile de transport și mutare, iar în orașele mari sunt frecvent întâlnite. În funcție de firmă vei putea găsi și servicii de împachetare a obiectelor dacă vrei acest lucru. Interesează-te în detaliu despre prețurile lor și ce îți pot oferi în schimb.

Donează sau vinde, nu arunca la gunoi

Dacă ai urmat pașii recomandați mai devreme, ai stat de două ori să te gândești la fiecare obiect dacă îl vei mai muta cu tine la noua locuință. În cazul obiectelor sau bunurilor pe care nu le mai vrei, încearcă să le utilizezi altfel: fie să le vinzi, fie chiar să le donezi pentru persoanele care au nevoie.

Etichetează

Printre cele mai importante lucruri care te pot ajuta să faci mutatul mai simplu este etichetarea obiectelor, etichetarea cutiilor și a tuturor celorlalte lucruri. Astfel îți poți face un plan de transport mai simplu. De exemplu, vei stii care cutii conțin lucrurile necesare pentru bucătărie și care pentru living.

Despachetează cu grijă

Când te apuci de despachetat, dacă vrei să îți fie mai simplă mutarea, găsește-le lucrurilor pe care le scoți din cutii un loc stabil. Foarte obositor și neproductiv este să tot muți lucruri pe care le ai despachetat deja pentru că nu te ai hotarat unde va fi locul lor definitiv.

Stabilește un termen limită

Pentru a îți crește productivitatea, stabilește dinainte un termen limită pentru a despacheta toate lucrurile și încearcă să te încadrezi în el. Cu cât termini mai repede cu atât o să te simți mai repede ca acasă în noul cămin.

 

 

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.