Yahoo își schimbă numele. De la ce vine noua denumire

Activele companiei Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon vor fi sub umbrela unei noi companii, iar actualul director general, Marissa Mayer, nu va mai face parte din consiliul de administrație.

Noua companie, care va include o participație de 15% la Alibaba Group și 35,5% la Yahoo Japan va purta numele Altaba.

Noul nume vine dintr-o combinație între „alternative” și „Alibaba”, potrivit unei surse apropiate de conducere companiei, citată de jurnaliștii de la Washington Post.

Schimbarea numelui reflectă cât de mult a căzut Yahoo. Cândva unul dintre giganții din industria internetului, în continuare al treilea cel mai vizitat site în Statele Unite, este acum o anexă pentru site-ul chinezesc Alibaba, concluzionează Elizabeth Dwoskin, de la Washington Post.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite, a cumpărat Yahoo pentru o sumă care depășește 4,5 miliarde de dolari.

În ultimii ani, acționarii au acuzat-o pe șefa companiei, Marissa Mayer, de proastă organizare și de faptul că a investit foarte mulți bani în aplicații și idei care nu s-au bucurat de succes.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.