Volkswagen Arteon, noua mașina lansată de germani

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon

Volkswagen a anunțat un nou model care intră în gamă de anul acesta. Este vorba despre modelul Volkswagen Arteon, un coupe cu patru uși, care se va poziționa în gamă deasupra Passat-ului.

Noul Volkswagen Arteon se adresează în special familiilor. Este cu aproape 10 centimetri mai lung decât Passat-ul și mai lat cu 4 centimetri, însă mai scund cu 2,8 centimetri.

În ceea ce privește motorizările, noul Volkswagen Arteon va avea o variantă 1.5 TSI de 150 CP , o variantă 2.0 TSI de 190 CP și o versiune de 280 CP, aceasta fiind dotată și cu tracțiune integrală 4Motion. De asemenea, motorizările diesel TDI de 2 litri vor avea avea versiuni de 150 CP, 190 CP și 240 CP (cu variantă biturbo).

Pe lângă Volkswagen Arteon, grupul auto nemțesc se pregătește să lanseze nu mai puțin de 60 modele. Potrivit Automarket.ro, cele 10 mărci din cadrul companiei germane își vor prezenta toate aceste noi mașini anul acesta.

În gama mărcii Volkswagen este foarte așteptat noul model Polo, care va fi anunțat la Salonul Auto de la Geneva. De asemenea, tot aici va fi anunțat și noul Seat Ibiza. În ceea ce privește SUV-urile, sunt așteptate de la grupul Volkswagen și noi generații Touareg și Porsche Cayenne.

De asemenea, Audi ar urma să prezinte noua generație A8, iar Skoda își va îndrepta concentrarea spre modelul Yeti, SUV-ul compact al mărcii cehe, care ajunge la cea de-a doua generație.

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.