Vine primăvara! Se încălzește vremea: Vor fi 16 grade Celsius!

Temperaturile vor crește spectaculos în săptămânile următoare. Foto: Pixabay

După mai multe zile foarte friguroase, temperaturile vor crește în această săptămână, dar și în zilele care urmează, iar termometrele vor arăta și 16 grade Celsius în unele zone ale țării.

Se anunță o încălzire importantă a vremii, cu temperaturi care vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Ziua de 11 martie se anunță a fi cea mai călduroasă.

De asemenea, ploile vor cădea în aproape toată țara în următoarele două săptămâni. Există și vești mai puțin plăcute: În Moldova, diminețile vor fi în continuare geroase.

Cel mai cald va fi în Banat, unde se vor atinge chiar și 18 grade Celsius la finalul săptămânii curente. Temperaturile nocturne rămân, în mare parte, negative, însă vor ajunge și până la 6-7 grade în preajma datei de 11 martie.

Va ploua și în Crișana, mai ales în perioada 6-7 și 11-13 martie, în timp ce în Transilvania vremea se va încălzi accentuat în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade în acest interval.

Temperaturi peste media istorică se vor înregistra și în Maramureș, în timp ce precipitațiile sunt așteptate pe arii extinse.

Şi în Dobrogea vremea va intra într-un proces de încălzire, în timp ce în Muntenia și Oltenia, temperaturile vor fi ridicate, de 15-16 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în intervalul 05 – 08 martie şi, din nou, în intervalul 11 – 15 martie.

În Moldova, temperaturile vor crește mai greu, urmând ca media maximelor să crească de la 1 grad pe 5 martie spre aproximativ 12 grade în zilele de 11 şi 12 martie.

Şi la munte tendinţa va fi de încălzire a vremii. Valorile maxime diurne se vor situa, în general, între 1 şi 7 grade. Temperaturile nocturne vor crește și ele, urmând a se situa, în medie, între -4 şi 0 grade.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.