Victorii frumoase pentru românce la Roland Garros. Simona și Irina s-au calificat în ”optimi”

Simona Halep a făcut pasul către optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după un meci neașteptat de greu cu adolescenta japoneză Naomi Osaka. Irina Begu a câștigat și ea astăzi.

Halep, a șasea favorită la câștigarea turneului de Grand Slam de la Paris, s-a încălzit mai greu, iar Osaka (18 ani, locul 101 în ierarhia mondială) a profitat din plin.

Tânăra jucătoare născută chiar la Osaka a câștigat primul set cu 6-4, surprinzând-o pe sportiva din România cu lovituri puternice și exacte. A fost primul set pierdut de Simona pe zgura din capitala Franței în această săptămână.

Campioana din România s-a regrupat în manșa secundă, profitând și de imaturitatea adversarei sale. Halep s-a impus cu 6-2.

În ”decisiv”, cele două adversare au mers cap la cap până la 3-3, însă apoi Halep a reușit un break la zero și a închis, cu hotărâre, meciul, la prima minge de meci.

În optimile de finală, constănțeanca în vârstă de 24 de ani va încrucișa racheta cu Samantha Stosur (Australia), care a învins-o după un meci extrem de echilibrat pe finalista de anul trecut, Lucie Safarova (Cehia).

Irina Begu a făcut și ea pasul spre optimile de finală. După ce a jucat, în turul precedent, cel mai lung meci al sezonului în circuitul WTA, bucueșteanca eliminat-o astăzi, tot după un duel de mare luptă, pe nemțoaica Annika Beck.

Irina Begu  (Wikimedia Commons)
Irina Begu (Wikimedia Commons)

Bucureșteanca, al 25-lea cap de serie la Roland Garros, a câștigat primul set cu 6-4, însă sportiva din Germania a egalat situația, cu un 6-2 scurt în manșa secundă.

Begu – care traversează o formă excelentă pe zgură, atingând sferturile de finală la Madrid și semifinalele la Roma – a forțat în ”decisiv”, unde s-a impus clar, cu 6-1.

În meciul următor, Irina (25 de ani) își va măsura forțele cu americanca Shelby Rogers, care a trecut în trei seturi, scor 6-0, 6-7, 6-0, de cehoaica Petra Kvitova, a zecea favorită a competiției.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O fată de doar 12 ani din România a urcat cel mai înalt munte din America de Nord
La doar 12 ani, campionul României la șah va merge de unul singur la Campionatele Mondiale
Analfabeții care vor să cucerească România. Candidat din satul lui Eminescu: ”V-om stârpi corupția”