Analfabeții care vor să cucerească România. Candidat din satul lui Eminescu: ”V-om stârpi corupția”

Foto: botosaneanul.ro

Unii candidați la primăriile de orașe și comune își bat joc de limba română în campania electorală. Dacă unii păcătuiesc lingvistic pe Facebook, alții au greșit chiar și bannerele electorale.

Cel mai bun exemplu este cel al ciobanului Vasile Onofrei, care vrea ca, din această vară, să păstorească întreaga comună Mihai Eminescu (în care se află și Ipotești, satul natal al celui mai cunoscut poet român). Onofrei, candidat al Partidului România Unită, promite: ”nu v-om face pact cu hoții”. Semnul clar că nu este o greșeală întâmplătoare este că eroarea se repetă, într-o altă promisiune: ”v-om scăpa comuna de corupți”.

”A-i mei copii și-a mea nevastă nu m-ar mai primii acasă”

Există însă și candidați chiar mai deciși să sacrifice limba română în săptămânile de campanie. Cel mai ”bun” dintre ei pare a fi candidatul Partidului Național Democrat pentru primăria localității botoșănene Hlipiceni.

Cristian Andrioaei a postat promisiunile electorale pe Facebook, dar pare că folosește o cu totul altă limbă decât cea română. Iată o parte dintre promisiunile sale, redate de botosaneanul.ro:

–    ”Transparență în administrației bugetară a Primăriei”
–    ”Susținerea (…) ansablurilor artistice și folclorice”
–    ”Grădiniță pentru copii comunei. O grădiniță adevărată în care copii să fie în siguranță și igienă”
–    ”Acesarea de fonduri Europene”
–    ”Exploatarea resurselor apei sulfuroase prezent pe teritoriul Comunei”

În altă postare, fostul PP-DD-ist Andrioaei spune că nu ar fura niciodată, deoarece ”a-i mei copii și-a mea nevastă nu m-ar mai primii acasă”.

hlipicieni”Cred ca economia tari a fost de mult desfintata”

Greșelile de gramatică nu aparțin însă doar candidaților din mediul rural. Iar dovada vie este Vasile Chiru, candidat PSD la Consiliul Local Botoșani. Într-o zi în care a fost preocupat intens de politică internațională, Chiru – președinte al BNS Botoșani, printre altele -, nu a ezitat să ne comunice minunatele sale concluzii: ”Cred ca economia tari a fost de mult desfintata si acum se incearca o manipulare cu situatia Grecei , o pista falsa care se vrea a duce in eruare cetateni acestei tari ca sa nu spun altfel”. Probabil că era totuși cazul să ne spună altfel.

Într-o altă postare, Chiru își complimentează câinele. ”E cel mai bun prieten e singurul care nu mar parasi niciodata nici eu dealtfel”.

chiruDacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cum au distrus oamenii needucați un loc din România unic în Europa
Locuri de muncă în depozite: 2.500 de euro, se caută și cupluri, experiența nu e obligatorie
Idei de afaceri în agricultură. Cât te costă o plantație de cătină

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.