O fată de doar 12 ani din România a urcat cel mai înalt munte din America de Nord

Dor Geta Popescu este un adevărat fenomen în lumea alpinismului
Dor Geta Popescu este un adevărat fenomen în lumea alpinismului (Facebook)

Alpinista Dor Geta Popescu a escaladat, în urmă cu o săptămână, vârful Denali, fostul McKinley, cel mai înalt punct din America de Nord.

Aflat în Alaska, Denali este al treilea cel mai înalt vârf din Circuitul 7 Summits, din care fac parte cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, după Everest și Aconcagua.

Vârful cucerit de tânăra româncă în vârstă de doar 12 ani are o înălțime de 6.190 de metri și este foarte dificil de escaladat, datorită diferenței mari între bază și vârf.

Dor Geta Popescu a înfruntat vânt și temperaturi foarte coborâte pentru a urca Denali, un vârf greu de cucerit.

”Da, mă bucur imens, încă o dată tot mai sus! Este un record muncit, atât în antrenamente, cât și în parcurs. Este o reușită pe care mi-am dorit-o foarte mult și pentru care eram gata să rămân pe munte 30 de zile, limita fizică maximă în aceste condiții climatice extreme. Dar nu a fost cazul! Totul a mers perfect, m-am simțit excelent, am tras fiind foarte concentrată și hotărâtă. Am atins vârful după 7 zile de efort și muncă, de tras sania cu 20 de kilograme de echipament, de amenajat adăposturi pentru cort, de urcat și coborât în aclimatizare, de mari emoții! Iar în final, imensa bucurie a vârfului, a reușitei!”, a spus Dor Geta Popescu, citată într-un comunicat de presă al Clubului sportiv montan ”Altitudine”.

Dor Geta Popescu a doborât un record mondial de vârstă pe vârful Aconcagua, cel mai înalt vârf din America de Sud. Tânăra alpinistă și-a făcut deja un nume în comunitatea internațională de escaladă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în România. Satul în care se va trăi ca în urmă cu sute de ani
7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață
Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori