Vești bune pentru bicicliști: Pistă de opt kilometri în centrul Capitalei

Mersul pe bicicletă oferă o mulțime de beneficii fizice și psihice (Foto: Flickr / Nelson L.)
Mersul pe bicicletă oferă o mulțime de beneficii fizice și psihice (Foto: Flickr / Nelson L.)

Primăria București va investi 7,5 milioane de lei într-o pistă pentru bicicliști cu o lungime de aproximativ 8 kilometri în centrul orașului.

Proiectul a fost aprobat la sfârșitul săptămânii trecute de către Consiliul General al Municipiului București.

Traseul ar urma să aibă o lungime de 7,7 kilometri, iar lăţimea benzii pentru bicicliști va fi de 1,5 metri. Pista va atinge următoarele repere Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – strada Nicolae Caranfil – Sos. Pipera – strada Alexandru Şerbănescu – Bd. Aerogării – DN1 – Piaţa Presei Libere – Sos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan.

Este prima dintre cele patru piste pentru bicicliști pe care o au în plan autoritățile bucureștene. Acestea vor fi amenajate lângă spațiul carosabil și, unde este posibil, pe trotuar.

Traseele vor fi amenajate pe 34 de străzi, urmând să fie create şi şase parcări publice pentru biciclete. Valoarea totală a investițiilor în pistele pentru bicicliști din Capitală, care vor avea o lungime totală de 67 de kilometri, va fi de peste 45 de milioane de lei.

„În total, vor exista 240 de kilometri de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor. Este o prima etapă dintr-un proiect mai amplu, de 240 km. De asemenea, Primăria Capitalei urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de staţii de închiriere, parcări şi achiziţionarea de biciclete pentru utilizare de către public care se materializează în anul 2018- prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei)”, precizează Primăria Capitalei.

Iată pe unde vor ajunge și celelalte trasee pentru bicicliști din București:

  1. Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu
  2. Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenţei – Bd. Naţiunile Unite
  3. Piaţa Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional.