Vacanțe în România. Unde le-a plăcut românilor să meargă în concedii

Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Vacanțe în România FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Cei mai mulți români au preferat să-și facă vacanțele în țară în vara aceasta. Este concluzia unui studiu realizate de către platforma online de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. În jur de 80% dintre respondenții la cercetarea sociologică au spus că și-au planificat vacanțe în România, fie că e vorba de cei care locuiesc în țară sau cei din diaspora, care au preferat să își petreacă perioada liberă în stațiunile de la noi.

Cele mai multe vacanțe în România au fost programate pe litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania. Pe lista de preferințe cu vacanțe în România a condus litoralul și anul trecut. În 2016, peste 1 milion de turiști s-au relaxat pe litoralul românesc.

Cei mai mulți români și-au planificat vacanțe în România sau în străinătate în luna august (peste 50% dintre respondenți). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie. Au explicat această opțiune prin prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, trafic mai lejer și temperaturi moderate.

Vacanțe în România. Bugetul pentru un concediu în țară sau în străinătate

Cei mai mulți români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate între 75-150 euro pe zi, mai arată studiul platformei de rezervări online. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie și copii, 37% în cuplu și 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.615 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie – septembrie 2017.
HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unități de cazare românești din totalul celor peste 51.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site.