Un model pentru toți sportivii români: Campioană mondială la 90 de ani

Elena Pagu a câștigat titlul suprem la competiția de la Perth, în Australia (http://puteredefemeie.ro/)
Elena Pagu a câștigat titlul suprem la competiția de la Perth, în Australia (http://puteredefemeie.ro/)

Elena Pagu are 90 de ani și tocmai a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de atletism din Australia, în proba de 5 kilometri marș.

Nu este prima performanță pentru pensionara din București, care este la cel de-al șaptelea titlu mondial. Elena Pagu aleargă câte 10 kilometri în fiecare zi.

Povestea ei este fascinantă. Născută în 1926, în Dumbrava Roșie, lângă Piatra Neamț, Elena mergea câte 18 kilometri în fiecare zi la școală. I-a plăcut mereu mișcarea.

”În București, o singură dată și-a mai făcut un cetățean cruce când m-a văzut alergând. Alergam desculță, prin zăpadă”, povestea Elena Pagu, citată de Europa FM.

Elena Pagu s-a apucat de alergat cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, încercând să scape de o depresie. Locuiește într-un apartament din Vitan.

”Când alerg, mă simt liberă, mă bucur de natură și de locurile prin care alerg”, a adăugat proaspăta campioană mondială, care a încheiat cei 5 kilometri ai probei de marș în mai puțin de trei sferturi de oră.

”Cel mai important e să te mulțumești cu ce ai, cu ce poți realiza prin forțele tale, fără să-i stingherești prea mult pe alții, fără să depinzi prea mult de alții. Știu că n-am eternitatea în fața mea! Și am trecut prin multe. Dar sunt încă dreaptă, sunt în picioare și pot să fac un marș de zece kilometri și acum!”, crede Elena Pagu.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Cazul Mitchell. Lecție pentru părinții din Pitești care l-au alungat pe copilul cu ADHD

Chinul unui tânăr în scaun rulant căruia vecinii i-au distrus rampa de acces