Un cuplu a descoperit cea mai mare comoară îngropată din istoria SUA

monede_02
Monedele descoperite au între 100 și 150 de ani vechime. Foto: kaginsinc.com

Un cuplu din statul California, SUA, a descoperit pe terenul propriu un tezaur de monede din aur vechi de peste un secol. Comoara dezgropată valorează în jur de 10 milioane de dolari, relatează BBC.

Cele 1.427 de monede, care datează dintre anii 1847 – 1894, nu s-au aflat niciodată în circulație. Din acest motiv ele erau într-o stare foarte bună, ceea ce le-a sporit valoarea, a explicat numismatul Daivd Hall. Unele dintre monede sunt atât de rare încât s-ar putea vinde cu un milion de dolari bucata.

Soții au descoperit tezaurul în timp ce se plimbau, monedele fiind îngropate în cutii de metal ruginite la baza unui copac.

Se pare că este vorba despre cea mai mare comoară dezgropată vreodată în istoria SUA. „În trecut, am mai monedevăzut naufragii, mii de monede de aur fiiind descoperite, însă până acum nu s-a mai auzit de o asemenea comoară îngropată”, a declarat expertul în numismatică David McCarthy, care îi consiliază pe cei doi soți care au găsit comoara.

Cuplul locuiește într-o zonă rurală din California, numită și „Țara aurului” datorită căutătorilor de aur care au venit aici în secolul al XIX-lea.

Nu se știe cine a îngropat monedele sau de ce a făcut acest lucru. Acum, soții plănuiesc să vândă monedele pe Amazon și să păstreze ca amintire doar câteva dintre ele.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.