Uber anunță o schimbare importantă

FOTO: freestocks-photos/Pixabay.com
FOTO: freestocks-photos/Pixabay.com

Uber introduce și în România posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a urca în mașină. Tariful afișat în aplicație va include distanța până la destinație, în timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tariful dinamic, atunci când e cazul, și eventualele reduceri sau promoții.

Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Opțiunea „upfront pricing” va apărea începând de miercuri, 14 februarie.

Astfel, potrivit celor de la Uber, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei, iar o cursă de la Piața Victoriei până la Aeroportul „Henri Coandă” va fi de 26,09 lei.

Când va interveni tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. De asemenea, atunci când tariful dinamic depășește de trei ori tariul de bază, utilizatorii vor fi notificați și li se va cere o confirmare.

Atunci când pasagerii modifică destinația sau adaugă o oprire în drum, aplicația va actualiza valoarea totală a cursei.

Uber a început să funcționeze în România din 2015. Sistemul a fost disponibil mai întâi în București, iar din 2016 a intrat în Cluj, Brașov și Timișoara. Compania a fost fondată în Statele Unite, în 2009.

Potrivit reprezentanților Uber, un șofer care lucrează 2-3 ore pe zi câștigă în jur de 1.000 – 1.500 de lei brut pe lună. Anul trecut, în România erau peste 300.000 de persoane care foloseau Uber în București, Cluj, Timișoara și Brașov.

FOTO: freestocks-photos/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.