Țăndărică a refuzat să cânte în Târgul din Piața Victoriei

Ovidiu Lipan Țăndărică
Ovidiu Lipan Țăndărică

Artistul Lipan Țăndărică a anunțat că refuză să cânte în Piața Victoriei, la Târgul de sărbători, organizat de Primăria Capitalei.

„Eu am cântat în Piaţa Constituţiei şi în Piaţa Universităţii, fiind locurile istorice unde se organizează Târgul de Crăciun. Piaţa Victoriei este piaţa celor care doresc să se manifeste, nu un loc al muzicii, culturii sau diversiunii.

În oricare dintre cele două locuri cânt cu drag şi îmi doresc să transmit energia şi vibraţia mea românilor cu ocazia Centenarului”, a scris Ovidiu Lipan Ţăndărică pe Facebook.

Ovidiu Lipan Țăndărică le-a declarat celor de la Recorder.ro că Piața Victoriei „nu e un loc potrivit pentru muzică”.

„M-am gândit mai bine și nu vreau să fiu implicat în această poveste. În Piața Victoriei se adună oameni să protesteze, nu e un loc potrivit pentru muzică și tot felul de diversiuni. Mi se pare ceva necurat la mijloc și nu vreau să mă amestec. Eu toată viața am fost un rebel. Vreau să mă pot uita în oglindă și de acum înainte”, a declarat artistul, pentru Recorder.ro.

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că Târgul de Sărbători – Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă va fi deschis în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei. PMB a anunţat că în cadrul acestui eveniment vor cânta artişti precum: Maria Dragomiroiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andra Gogan, precum şi Gaşca Zurli şi Orchestra Naţională Valahia.

Primarul Gabriela Firea a spus că „accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină” și a îndemnat la bucurie în „luna darurilor, prieteniei, bunăvoinţei, solidarităţii şi altruismului”.

După ce a apărut informația că Primăria organizează un târg în locul în care se țin protestele, pe pagina de Facebook „Corupția Ucide” a apărut un mesaj ferm: „NU plecăm din Piaţa Victoriei! Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei.

Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.