Supraviețuire uimitoare în Bangladesh. A rezistat peste două săptămâni sub ruine

cladire_bangladesh
Clădirea prăbușită din Bangladesh / Foto: Sharat Chowdhury Wikimedia Commons

Pompierii au găsit astăzi o supraviețuitoare sub ruinele clădirii prăbușite în Bangladesh la data de 24 aprilie, în apropiere de capitala Dhaka, anunță AFP.

Peste 1.000 de persoane au murit după ce clădirea s-a prăbușit, însă femeia pe nume Reshmi a reușit să rămână în viață mai bine de două săptămâni. Astăzi era cea de-a 17-a zi a operațiunilor de salvare.

Potrivit televiziunii Somoy TV, femeia se refugiase în ruinele unei săli de rugăciune din subsolul clădirii de nouă etaje, care adăpostea cinci ateliere de confecții.

„A fost găsită într-o gaură, între o grindă și un stâlp. Numele său este Reshmi. Poate că ea a avut rezerve de apă sau poate că a băut puțin din apa pe care noi am introdus-o în clădire”, a declarat Ahmed Ali, șeful departamentului de pompieri.

Unul dintre membrii echipei de salvare a declarat că femeia a strigat după ajutor în timp ce echipele de salvare inspectau ruinele clădirii prăbușite. „Am strigat să vedem dacă mai era cineva în viață. Am auzit-o spunând: „Salvați-mă!””, a povestit acesta pentru un post de televiziune local.

Un alt membru al echipajului de salvare a declarat că femeia a avut acces și la hrană timp de 15 zile, însă mâncarea se terminase în urmă cu două zile. „A povestit că a mâncat biscuiți și că a găsit un loc sigur unde a avut aer și lumină”, a spus el.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.