Statul român se laudă că a reparat 4 metri pătrați din Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui. Foto: CNAIR / Facebook

România, țară mai bogată în aur decât în autostrăzi, este zilnic scena unor evenimente care forțează limitele imaginației. După ce două plăci de beton de pe autostrada A2, București – Constanța, s-au ridicat aproape o jumătate de metru, autoritățile se fălesc pe Facebook că au reușit să repare porțiunea de drum.

”Au fost finalizate reparațiile la km 17 al pe A2 . La ora 8.30 circulația a revenit la normal!”, scrie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pe rețeaua de socializare, precizând că ”suprafața carosabilă a fost readusă la nivel și asfaltată îa mai puțin de 11 ore”.

”Aceste probleme au fost remediate după ce Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga a cerut intervenția rapidă pe timp de noapte a muncitorilor și utilajelor în zonă. Lucrările au fost efectuate de o echipă de 15 muncitori și 2 utilaje care au detensionat plăcile de beton afectate și le-au îndepărtat, după care a refăcut planeitatea și au asfaltat suprafața deteriorată”, mai precizează CNAIR.

Reparații A2. Foto: CNAIR / Facebook

Pe tronsonul București – Fundulea din Autostrada Soarelui, unde s-a produs și ”ridicarea bruscă”, după cum spun drumarii români, reparațiile au fost amânate în ultimii trei ani.

La îmbinarea plăcilor de beton din această porțiune de drum se formează tot mai multe gropi, dar autoritățile române – care n-au reușit să dea în folosință nici măcar un kilometru de autostradă nou în ultimii ani – nici măcar nu au demarat procedurile pentru licitație.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.