Compania germană Sennheiser deschide o fabrică la Brașov

fabrica sennheiser brașov
Fabrica de la Brașov. Sursa: Sennheiser

Compania germană Sennheiser va deschide o fabrică în România, la Brașov. Aceasta va fi cea de-a patra fabrică a companiei, care deține 3 astfel de unități în Germania, Irlanda și Statele Unite.

Sennheiser, specializată în producția de electronice audio precum microfoane, căști sau accesorii pentru telefoane, a anunțat că fabrica va fi construită în 2018.

A fost ales Brașovul deoarece este un oraș cu o industrie puternică, dar totodată și un oraș universitar, se arată într-un comunicat de presă al Sennheiser.

„Unul dintre motivele principale pentru care am ales Brașovul e reprezentat de infrastructură, precum și legătura puternică pe care o are cu zona economică europeană. Suntem nerăbdători să începem cooperarea cu Parcul Industrial Brașov. Ca partener valoros, PIB va juca un rol cheie în asigurarea standardelor înalte de calitate pe care le avem în fabricile noastre”, a declarat Daniel Sennheiser, co-director al companiei.

Prin noua fabrică, compania Sennheiser își dorește să îți întărească poziția pe piața europeană a electronicelor: „Odată cu noua fabrică din România vom avea o a treia bază de producție pe continentul european și, în același timp, ne vom extinde rețeaua de distribuție în Europa. În acest fel putem să controlăm mai bine volumul de producție, precum și abilitatea de a fi mai flexibili în a ne adapta produsele la cererile unei piețe dinamice”, a declarat Andreas Sennheisser, co-dirctor al companiei.

„Prin această nouă fabrică facem încă o investiție în independența care continuă să fie o calitate distinctă și un avantaj al Sennheiser ca afacere de familie”, a mai spus el.

În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări și cu parteneri comerciali în peste 50 de țări.

Fondată în anul 1945 de Fritz Sennheiser, compania germană are sediul central la Wedemak, Hanovra. În 2015 a avut o cifră de afaceri de 682 de milioane de euro.

La momentul actual, compania are 2.750 de angajați în întreaga lume.

Val uriaș de angajări la Profi, în 128 de localități. Ce salarii se oferă

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.