Se pregătește prima Universitate de arte digitale din România

Cel mai mare studio de jocuri video cu acționari români, Amber Studio, vrea să deschidă prima universitate acreditată de arte digitale din România.

Head of operations al Amber, Tudor Postolache, a declarat într-un interviu pentru jurnaliștii de la Economica.net că bugetul pentru această investiție este de „șapte cifre”, iar prin această școală se dorește rezolvarea lipsei de specialiști din industria locală.

Mai exact, industria de gaming din România ar duce lipsă de specialiști în artă, design și producție pentru a dezvolta cât mai multe producții originale.

„În mod surprinzător, nu (sunt greu de găsit) programatori. Progamatorii sunt OK: Bucureştiul are un număr de facultăţi de specialitate, ai Cibernetică, ai Româno Americană, ai Automatică şi aşa mai departe, îţi ies un număr de programatori în fiecare an.

Gaming-ul este o nişă a marii familii de programatori, dar îi găseşti, nu este o problemă. În schimb, în ceea ce priveşte arta, dacă mă refer la graficieni, animatori, ai o singură şcoală.

Însă dacă vorbim de partea de design şi partea de produceri – oameni care vin cu concepte, oameni care să ştie cum trebuie să arate jocul respectiv ca cineva să-l programeze şi cineva să-l deseneze – nu există aşa ceva”, a explicat Postolache într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.

Amber s-a format în urmă cu patru ani, are sediul în București și a ajuns la 300 de angajați.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.