Primarul Timișoarei, de la PNL, „a dat dispoziție” să amendeze o campanie USR

FOTO: Ruben Lațcău/Facebook
FOTO: Ruben Lațcău/Facebook

Un tânăr din Timișoara, care a strâns, în acest weekend, semnături pentru campania „Fără Penali în Funcții Publice” îl acuză pe primarul liberal Nicolae Robu că a trimis Poliția Locală pentru a-i amenda, deși nu există o bază legală pentru aplicarea unei amenzi.

„Direcția Poliția Locală Timișoara caută de o oră baza legală prin care să amendeze strângerea de semnături din campania Fără Penali în Funcții Publice, că așa a zis domnu’ Robu! De o oră se dau telefoane, se caută baza legală, totul pentru că așa „s-a dat dispoziție”. Nu există bază legală, dar asta nu contează, s-a dat dispoziție, trebuie găsită o soluție.

Later edit: Urmează să vină șeful serviciului juridic din Poliția Locală, ca să găsească baza legală. Povestea continuă.

LE 2: A venit domnul consilier juridic, stă cu mâinile în buzunar, râde și zice că vine mâine pe la cort să ne semneze!”, a scris Ruben Lațcău pe Facebook.

Iritat, primarul Nicolae Robu a dat o replică pe Facebook în care îi acuză pe cei care strângeau semnături că încalcă legea.

„Cât tupeu trebuie să ai pentru a pretinde că militezi pentru legalitate, pentru stat de drept, împotriva penalilor, iar tu să încalci cu nonșalanță legile și regulile locale, inclusiv normele de bun simț, până la urmă.

Astăzi, mă plimbam, cum fac frecvent, prin superba și vasta noastră zonă de promenadă, cum fac zilnic mii și mii de timișoreni. Venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături!

Nu contează cine erau -nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i!-, nu contează pt ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei!

Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta -cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani-, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb!

Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb!”, este mesajul postat pe Facebook de Nicolae Robu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.