Primarul care aduce barza: Dăm bani pentru femeile care rămân gravide!

Primarul comunei Horia, din Constanța, s-a gândit cum să crească natalitate în comunitatea pe care o conduce. Edilului Gigel Sava i-a venit ideea de a oferi bani femeilor din comună care rămân însărcinate.

„Am zis: pentru fiecare copil care se naşte, până la vârsta de 3 ani, să le acordăm indemnizaţie de 300 de lei pe lună. Mai primeşte, timp de 2 ani, din partea Guvernului, 200 de lei.

Atunci, ar însemna că o mamă primeşte pentru un copil 500 de lei, care reprezintă aproape un salariu minim pe economie pentru un om care munceşte”, a declarat primarul Gigel Sava, pentru Digi24.

Primăria Horia s-a gândit și să-i încurajeze pe cei mici să învețe. Printr-o decizie luată în consiliul local, școlarii și liceenii din comună primesc de la Primărie câte 100 de lei dacă nu au absențe la școală și nu rămân corigenți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.