Prima reacție a lui Palada: „Nu mor caii când vor useriștii”

Mirel Palada l-a agresat pe Mihai Goțiu la B1 TV, într-o pauză publicitară
Mirel Palada l-a agresat pe Mihai Goțiu la B1 TV, într-o pauză publicitară

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta, Mirel Palada, a avut o reacție pe contul său de Facebook, prima după scandalul de săptămâna trecută, când l-a agresat, în studioul de la B1 TV, pe vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, de la USR.

„Am fost plecat, n-am avut calculatorul la mine, am avut un program foarte încărcat. M-am întors de-abia aseară la miezul nopții. Nu mor caii când vor useriștii”, este mesajul postat pe Facebook, de sociologul Mirel Palada.

Agresiunea a avut loc miercurea trecută, seara, cei doi fiind invitați la emisiunea moderată de Nadia Ciurlin.

„Era în pauza de publicitate, după ce în prima parte am avut discuții contradictorii. Dl. Palada în mod constant intervenea peste ce aveam eu de spus când eram întrebat. După ce l-am rugat să mă lase să termin ce am de spus, a patra oară când a intrat peste mine am spus: unul dintre motivele pentru care am intrat în politică e și faptul că m-am săturat de asemenea politicieni nesimțiți care nu te lasă să vorbești. (…)

În pauză a început să spună: să nu cumva să mai îndrăznești să mă faci nesimțit, nu mai țin minte exact, rezulta că după emisiune o să văd eu… Am zis: dacă continuați să mă întrerupeți o să spun că e complet nesimțit. S-a ridicat, m-a lovit cu pumnul în gură, cei din studio de la pază au intervenit și l-au scos”, povestea circumstanțele incidentului, vicepreședintele Senatului Mihai Goțiu (USR).

„Am depus plângere penală. Pentru a nu mai exista dubii: am depus plângere penală împotriva lui Mirel Palada și nu am de gând să o retrag. Acesta a fost și va rămâne singurul meu mod de a mă apăra în fața agresiunilor: justiția”, a anunțat, pe contul său de Facebook, Mihai Goțiu.

Parlamentarul USR mai spune că, de acum înainte, se va dedica reducerii comportamentelor violente prin mass-media. „Reducerea violenței și, în mod special, reducerea promovării comportamentelor violente prin intermediul mass-media, va deveni din acest moment o prioritate a activității mele de senator.

Cât de curând le voi solicita o întâlnire membrilor CNA pe această temă. De asemenea, sper să primesc sprijin și din partea organizațiilor profesionale din domeniul presei, libertății de exprimare și a drepturilor omului”, scrie Goțiu pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.