Prima declarație a lui Liviu Dragnea în fața judecătorilor în procesul angajărilor fictive

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Biruitorul via Wikimedia Commons

Ajuns pentru prima dată în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație de Justiție în procesul în care este acuzat de abuz în serviciu în vederea angajării fictive de către stat a două persoane care lucrau de fapt la PSD, Liviu Dragnea a declarat că se consideră nevinovat.

„Am înţeles acuzaţiile care îmi sunt făcute, dar le resping categoric pentru că mă consider nevinovat”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea în fața judecătorilor, potrivit news.ro.

Liviu Dragnea a negat acuzaţiile că ar fi determinat-o pe directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, să angajeze fictiv două persoane, Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu, care lucrau la PSD: „Referitor la acuzaţia că am determinat-o pe Florea Alesu să menţină în funcţie cele două persoane, inclusiv să se opereze ca vechime în muncă perioada în care în realitate şi-au desfăşurat activitatea la sediul judeţean al partidului, neg categoric o astfel de determinare sau influenţare (…) Nu i-am cerut doamnei Stoica să meargă să se angajeze la DGASPC şi în fapt să rămână la partid. Nu am vorbit cu nicio persoană din DGASPC, din nicio altă instituţie pentru ca doamna Stoica să fie angajată”.

Liviu Dragnea, șeful PSD, a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soție și foști angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.