Plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

15:39. Plângerea penală depusă de Ludovic Orban l-ar viza și pe liderul PSD, șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

15:29. Potrivit televiziunii de știri Digi24, plângerea penală ar fi fost depusă de liderul PNL, Ludovic Orban.

15:28. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat la Digi24 că deocamdată nu are informații legate de o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă.

Liberalii au depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă. Aceasta vine după deciziile luate de șeful Executivului în ceea ce privește mutarea Ambasadei României la Ierusalim, de la Tel Aviv.

Potrivit unor surse, citate de Digi24, liberalii o acuză pe Dăncilă de „înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgarea de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte”.

La începutul acestei săptămâni, președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pe tema relocării Ambasadei din Israel. Aceasta a mers la Cotroceni însoțită de Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe și Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru Implementarea Parteneriatelor Strategice.

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, la Sofia, că decidenții care se trezesc vorbind într-o țară străină despre mutarea ambasadei din Israel greșesc profund și că astfel de abordări dăunează grav României. El a insistat că îi revine ultimul cuvânt, potrivit Constituției.

Şeful statului a spus că este important ca lucrurile care privesc România să fie discutate, cu experți și nu în văzul întregii lumi. ”Colaborarea nu este opțională, este obligatorie. Nu există, sau cel puțin nu ar trebui să existe abordări diferite. România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi doar pe o singură voce pe chestiuni importante pe politică externă, și acest lucru a fost bine înțeles de toată lumea”, a spus Iohannis.

Ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a fost rechemat pentru consultări la Ramallah. Riposta palestiniană vine în contexul mutării ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – între care şi România – care au trimis reprezentanţi la ceremonia israeliano-americană de deschidere a Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Guvernul de la București nu a putut oferi o reacţie a premierului faţă de riposta diplomatică a Palestinei.