O româncă din Marea Britanie a donat 400.000 de euro pentru o sală de operații

Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino din Capitală are o sală de operaţie nouă, în cadrul Secţiei de Chirurgie Generală, după ce a primit o donație de 400.000 de euro.

În timp ce autoritățile locale din România au alocat 150.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea celorlalte trei săli de operație din secția de Chirurgie Generală, spitalul va avea o secție nouă, plătită din banii unei românce care trăiește în Marea Britanie.

Prin ajutorul financiar oferit de Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani, secţia de Neonatologie a spitalului a fost și ea dotată cu şase echipamente medicale pentru îngrijirea nou-născuţilor.

Dacă la Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino se renovează cu ajutorul donațiilor, Digi 24 scrie despre o contribuție obligatorie, percepută tot din Capitală, de către o biserică, pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Doi tineri care și-au botezat copilul au fost taxați pentru slujbă cu 250 de lei. Chitanța era de doar 200 de lei, restul de 50 de lei mergând automat pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

Părintele bisericii Sfântul Nicolae a recunoscut că există o ”donație obligatorie” pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

În România sunt peste 17.000 de biserici și puțin mai mult de 500 de spitale. Numărul spitalelor private din România este aproape la jumătate de cel al spitalelor publice, însă greul se sprijină aproape exclusiv pe acestea din urmă. În urmă cu un an, doar 4% din cei 4,24 milioane de pacienți internați au fost în spitalele private.

Spitalele private se adresează aproape exclusiv pacienților cu venituri mari, o noapte de spitalizare, doar cazarea, costând și 300 de lei. La acest preţ se adaugă şi cheltuielile cu tratamentul, investigaţiile efectuate de medici pe durata spitalizării, în cazul în care internarea se face fără un bilet de trimitere şi nu este inclusă la urgenţe, scrie Ziarul Financiar.

Dacă numărul spitalelor publice a stagnat după Revoluție, numărul bisericilor a crescut cu peste 3.000 în ultimii 27 de ani.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.