Mesajul de ținut minte al elevilor unei școli din Bucureşti pentru societatea românească

Elevii unei școli din București au ținut să transmită un puternic mesaj cu ocazia începerii anului școlar 2017-2018.

”Trăim într-o societate pătată care a uitat că rolul ei este să formeze oameni de caracter pentru viitor”, spune unul dintre elevii școlii.

”Școala Gimnazială Româno-Finlandeză știe că în fiecare zi viitorul lumii îi trece pragul și că deși astăzi copiii sunt 20% din populație, ei sunt 100% parte din viitorul nostru”, adaugă o fetiță, de asemenea elevă a școlii.

Școala Gimnazială Româno-Finlandeză este o unitate de învățământ care și-a propus să adapteze metodele de lucru din Finlanda la programa românească. Scopul final este de a pune umărul la reformarea unui sistem de învățământ dominat încă de stilul de predare tradițional.

Păstrând curricula românească, educatorii, învățătorii și profesorii școlii și-au propus să optimizeze rezultatele elevilor prin abordare personalizată, centrată pe elev și pe potențialul său creativ unic.

”Ce învățăm este că dacă vrei să fii un viitor mai bun al lumii, întâi de toate trebuie să ai grijă de inima ta”, completează directoarea unității de învățământ din sectorul 6 al Capitalei, Alina Cristiana Cîrjă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.