Mesajele unor lideri PSD pentru protestatari: putorilor, răgălii

Consilierul județean PSD Constanța Sabrina Maria Nedelcu i-a numit „putori” pe manifestanții care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva ordonanței de urgență care schimbă codurile penale.

„Practic România nu este de acord ca atunci când furi să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plăteasca 2.000 de RON pe lună pentru acela care a furat 20.000 de RON. Da, tare deştepţi sunteţi, sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care vă duceţi de la 9:00 dimineaţa la proteste? Putorilor!”, a scris Maria Sabrina Nedelcu, a scris consiliera PSD, potrivit Digi24. A venit o reacție PSD la scurt timp, prin care anuță că „se delimitează ferm de afirmațiile jignitoare”.

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat astăzi, potrivit Digi24, că el face parte din „aripa talibană” și nu-l interesează „nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva”.

Buzatu spune că manifestațiile sunt coordonate de „indivizi care se ascund în dosul reţelelor de comunicare” şi de „câţiva antrenori din instituţiile de represiune caracteristice statului capitalist”.

Potrivit dexonline.ro, răgălie este „o îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar, rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt.”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.