Job la soare. Un resort din Bahamas caută un îngrijitor de păsări flamingo

FOTO: Baha Mar/Facebook
FOTO: Baha Mar/Facebook

Un resort de lux din Bahamas, Baha Mar, caută din ianuarie să angajeze pe cineva care să aibă grijă de păsările flamingo. Angajarea se face destul de repede, pentru că se apropie perioada în care populația de flamingo urmează să ajungă în apropierea resortului.

În anunțul de angajare se precizează că se caută cineva care să aibă studii în domeniul veterinar și o experiență de cel puțin cinci ani. De asemenea, foarte important este ca viitorul angajat să aibă „spirit de echipă” și  „să fie un om generos și prietenos cu turiștii”.

Cel care va fi desemnat angajat pentru acest post urmează să participe la programe de educație despre păsările flamingo, destinate turiștilor și copiilor acestora.

Imediat după ce a fost postat anunțul, mai mulți candidați s-au înscris și s-au arătat foarte încântați de oportunitatea de a deveni supraveghetori ai păsărilor roz.

„Jobul visurilor mele. De când pot să încep?”, întreabă Rachel Stanley. „Ce păcat, ar fi trebuie să studiez zoologia în locul finanțelor!”, a comentat Laila Hassan. Anunțul de angajare s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. Data limită de înscriere la acest loc de muncă este 28 februarie.

În urmă cu doi ani, un alt loc de muncă s-a viralizat pe internet. Un magazin dintr-un mic orășel de pe o insulă din Canada a fost asaltată de mii de cereri de angajare. În Whycocomagh, din Nova Scotia, există o priveliște superbă, patru anotimpuri, însă populația e îmbătrânită și nu prea are cine să muncească.

Reprezentanții magazinului The Farmer`s Daughter Country Market au venit cu o soluție. Aceștia le oferă celor din alte locuri, pe lângă locul de muncă în magazin, și un teren de aproximativ 8.000 pătrați pe care să-și construiască o casă și să-și dezvolte o mică fermă din care să-și întrețină familia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.