Fetele din România au câștigat trei medalii la Olimpiada Europeană de Matematică

Subiecte matematică Evaluarea Națională 2019. Foto: Pixabay

Reprezentantele României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2018 au cucerit două medalii de aur și una de argint. 

La concursul care a avut loc la Florența, în Italia, între 11 și 15 aprilie, au participat 195 de concurente din 51 de țări.

Medaliile de aur au fost obţinute de Alexandra Timofte (clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi de Lenca Iarina Cuturela (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Cele două cuceriseră argintul la edițiile din 2016 și 2017.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din acest an, România a cucerit, de asemenea, o medalie de argint, prin Amina Abu Shanab.

Lotul României la European Girls’ Mathematical Olympiad a fost condus de Mihail Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti şi de Ioana Teodorescu, studentă la Princeton University, de trei ori medaliată la această competiţie.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este o competiție similară în structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, având două probe scrise.

La întrecere pot participa echipe compuse din patru eleve cu vârste de sub 20 de ani. European Girls’ Mathematical Olympiad este singura competiție internațională de științe care se adresează exclusiv elevelor de liceu a căror pasiune pentru matematică trece dincolo de programa şcolară clasică. România a găzduit ediţia din anul 2016, iar în acest an va organiza Olimpiada Internațională de Matematică.

Foto: Pixabay