Fabrică nouă la Craiova. Investiție străină de 30 de milioane de euro

craiova
Craiova / Foto: Mvelam Wikimedia Commons

O companie din Turcia va deschide o fabrică de produse de patiserie la Craiova și va angaja 350 de localnici. Investiţia se ridică la suma de 30 de milione de euro.

Fabrica de produse de patiserie va fi deschisă în incinta Parcului Industrial din Craiova. Compania din Turcia este una dintre cele mai mari producătoare de biscuiţi din Europa, relatează adevarul.ro.

„Compania vine cu un aport investiţional de peste 30 de milioane de euro pe care îi vor folosi pentru a construi de la zero o fabrică în Parcul Industrial Craiova, pe o suprafaţă de circa opt hectare, şi pentru a crea câteva sute de noi locuri de muncă. Este una dintre cele mai importante investiţii care se fac în judeţul Dolj şi municipiul Craiova după preluarea fabricii de automobile de la Craiova de către compania Ford”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Potrivit digi24.ro, turcii au ales Craiova pentru că aeroportul este foarte aproape de zona în care ridică fabrica, iar Parcul Industrial este chiar pe centura oraşului.

Compania turcă „ETI GIDA SANAYI ve TICARET A.Ş” şi-a început activitatea în anul 1962, fiind o firmă de familie a cărei activitate a pornit de la 20 de angajaţi şi a ajuns în prezent la 5.000 de locuri de muncă. La ora actuală, firma îşi exportă produsele în 60 de ţări ale lumii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.