După ce a fost dat afară de la șefia ”Finanțelor”, Ionuț Mișa va deveni liderul ANAF

Ionuț Mișa, un ministru prost, dar un posibil bun șef al ANAF. Foto: Youtube
Ionuț Mișa, un ministru prost, dar un posibil bun șef al ANAF. Foto: Youtube

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a înaintat premierului Viorica Dăncilă propunerea ca la șefia Agenției Naționale de Administrare Fiscală să fie numit fostul ministru Ionuț Mișa, în care în urmă cu doar câteva luni nu avea încredere.

Eugen Teodorovici a amânat răspunsurile la întrebările jurnaliștilor cu privire la propunerea lui Ionuț Mișa. ”Când faci o astfel de propunere, ți-o asumi, ești de acord cu ea. Restul răspunsurilor pe marginea acestui subiect îl veți primi după publicarea unei decizii în Monitorul Oficial”, a spus Teodorovici.

Mișa, care a devenit faimos pentru că a plâns în studioul unei emisiuni televizate, spunând că are trei fete și că își dorește ca ”Revoluția fiscală” a PSD să aibă rezultate bune, nu va avea o misiune ușoară nici la ANAF.

Organul național de administrare fiscală este în plin proces de modernizare și actualizare, fiind considerată o instituție încremenită în timp atât de cetățeni, cât și de proprii angajați.

”Va avea la dispoziție un timp foarte scurt, o săptămână de zile maximum, pentru a prezenta un plan de măsuri foarte clar și asumat”, a spus Teodorovici azi despre prima misiune a lui Ionuț Mișa. Cel mai probabil, planul va fi făcut, dar dubiile noastre apar când vine vorba de implementare.

Mirela Călugăreanu, președintele ANAF, și alți 20 de șefi din cadrul instituției ar fi fost demiși marți seară.

Ionuț Mișa nu s-a bucurat de sprijinul lui Teodorovici în trecut, însă acum, după ce a făcut o vizită prin biroul liderului PSD, Liviu Dragnea, acesta l-a propus la șefia ANAF. De altfel, ”reciclarea” personajelor demise și folosirea lor pentru ocuparea altor poziții de conducere este o practică veche a partidului aflat la conducerea țării.

Iată ce spunea Eugen Teodorovici în octombrie 2017 despre omul pe care îl vede drept cea mai bună soluție pentru ANAF.

”Nu e o chestiune personală neapărat, și chiar dacă este… Este totuși ministru de Finanțe. Este cea mai importantă poziție într-un Guvern. Nu poți să vii să declari o dată ceva, a doua zi să schimbi sau chiar să fii contrazis de primul ministru. Mediul economic, contribuabilii se uită la tine ca ministru de Finanțe. Au nevoie de declarații ferme, au nevoie de încredere la nivelul Guvernului. Până acum nu am văzut decât contrariul. Eu, cel puțin, ca fost ministru de Finanțe, ca membru al Parlamentului, ca român nu am văzut nimic pozitiv în ceea ce a făcut de când este ministru”, spunea Eugen Teodorovici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.