DJ Avicii a murit la 28 de ani

dj avicii a murit
Foto: The Perfect World Foundation (Wikimedia Commons)

Celebrul artist DJ Avicii, cunoscut pentru muzica sa electronică, a murit la numai 28 de ani, anunță BBC.

Pe numele său real Tim Bergling, artistul suedez a murit vineri, 20 aprilie, în statul Oman. El fost găsit mort în Muscat, capitala Omanului, în dupa-amiaza zilei de vineri.

„Cu profundă îndurerare anunțăm că l-am pierdut pe Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. Familia sa este distrusă și le cerem tuturor să respecte viața privată a acesteia într-un moment atât de dificil”, au anunțat impresarii artistului.

Nu a fost anunțată nicio cauză a morții.

Potrivit BBC, tânărul artist suferea de mai multe probleme de sănătate, inclusiv de pancreatită acută, cauzată parțial de consum excesiv de băuturi alcoolice.

În 2014, Tim Bergling a fost operat, iar medicii i-au scos apendicele și vezica biliară.

Doi ani mai târziu, în 2016, DJ Avicii și-a întrerupt turneul din cauza unor probleme de sănătate. „Știu că sunt binecuvântat că pot să călătoresc în jurul lumii, dar îmi rămâne prea puțin timp pentru o viață de om obișnuit”, spunea el la acea dată.

„Wake Me Up”, „Hey Brother” și „Lonely Together” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale sale.

Clipurile sale au strâns miliarde de vizualizări pe YouTube, Avicii fiind unul dintre cei mai de succes DJ din industria muzicii electronice. A colaborat cu artiști precum Madonna, Robyn, Major Lazer, Daft Punk, Coldplay, Wyclef Jean sau Santana.

Într-un interviu oferit revistei „Rolling Stone” în anul 2017, DJ Avicii a explicat de ce a luat decizia de a-și întrerupe turneul, precum și felul în care l-au afectat numeroasele spitalizări și viața petrecută mereu pe drum.

„În ziua de azi nu mai putem să ne gestionăm emoțiile. Din acest motiv a trebuit să îmi anulez turneele, deoarece nu mai puteam să-mi înțeleg propriile emoții. Totul devenise ceva de dragul succesului. Nu mai eram fericit”, a povestit artistul.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.