Declarațiile unui membru al echipei lui Trump, despre Putin, NATO și România

donald trump
Donald Trump. Foto: Michael Vadon (Wikimedia Commons)

Ministrii de externe ai țărilor membre NATO s-au întâlnit la Bruxelles și au parafat un acord cu Uniunea Europeană pentru contracararea terorismului și a propagandei teroriste.

A fost și ultima întâlnire la care a participat secretarul american de Stat John Kerry. Este un moment în care aliații NATO încearcă să afle care sunt intențiile viitoarei administrații conduse de noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Digi24, Brigham McCown, unul dintre membrii echipei de tranziții a lui Donald Trump, a vorbit despre cum ar urma să arate relațiile dintre Statele Unite, Europa, NATO și cu Rusia.

McCown a spus că Trump „crede că țările NATO trebuie să-și aducă fiecare contribuția. Țări precum România, Polonia și alte câteva fac acest lucru, dar sunt câteva țări care trebuie să facă mai mult. Sincer să fiu, sunt țări vest-europene care trebuie să înțeleagă că e în interesul lor să asigure că sunt în barcă și dau la vâsle odată cu toți ceilalți”, a spus Brigham McCown, pentru Digi24.

McCown a mai adăugat și că NATO și Europa sunt în aria de interes a administrației Trump și va urma o politică externă, „atât la nivel militar, cât și diplomatic, mult mai robustă”.

Membrul administrației Trump a mai spus și că Putin ar dori o „resetare, pentru că va putea spune că Vestul acceptă tot ce a făcut până în acest moment”.

„Aşa ceva e pur şi simplu inacceptabil. O resetare nu poate include o ocupaţie rusească în Georgia sau în Ucraina ori anexarea Crimeei. Cred că veţi vedea o disponibilitate din partea echipei Trump de a vorbi cu Kremlinul, de a interacţiona cu domnul Putin, dar nu va fi o acceptare a acţiunilor Kremlinului din ultimii 2-5-10 ani.

Acele politici vor continua, agresiunea lor e inacceptabilă, iar dacă vor să devină un membru al comunităţii occidentale, trebuie să respecte valorile fundamentale ale Vestului. Cred că va fi un lucru foarte dificil pentru Rusia, pentru că Rusia vrea să se întoarcă la intervalul dintre anii 1920-1970. Nu vrea să trăiască în secolul XXI”, a mai spus Brigham McCown, potrivit Digi24.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.