Dacia Duster, campioană la slalom pe o pârtie din Elveția. A învins clar mașini mult mai scumpe – VIDEO

Dacia Duster a făcut legea pe pârtia elvețiană. Foto: carplanet.ch
Dacia Duster a făcut legea pe pârtia elvețiană. Foto: carplanet.ch

Site-ul auto elvețian carplanet.ch a realizat o competiție foarte interesantă zilele trecute: un slalom uriaș pentru mașini. Spre deosebire de proba similară de la schi, competitorii trebuiau să urce pârtia, nu să o coboare.

La start au fost prezente șase automobile 4×4 și o șenilată, care a deschis întrecerea de pe pârtia Sörenberg, din Alpii elvețieni.

Dacia Duster pilotată de Leo Schnyder a câștigat clar concursul de slalom organizat de garage Galliker, lăsând în urma sa modele 4×4 mult mai scumpe, precum Jeep Compass, Mazda CX-5, Nissan Qashqai, Renault Koleos sau Opel Mokka.

Automobilul românesc a încheiat slalomul în doar 51,44 de secunde, singurul rival serios fiind Mazda CX-5, care a trecut linia de sosire cu o întârziere de aproape o secundă și jumătate. Pe locul 3 s-a clasat Jeep Compass, la peste 5 secunde de Duster.

Dacia Duster are un preț de pornire de 12.350 de euro cu TVA în România, fiind cea mai accesibilă mașină care a participat la cursa de la Sörenberg.

Chiar și așa, noul model Duster este primul din istoria Dacia care, în varianta de top, depășește pragul de 20.000 de euro. Dacia Duster a câștigat titlul „Mașina Anului 2018 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR).

Dacia Duster 2018 vine în două versiuni de echipare – Essential și Comfort – pentru motorizările pe benzină și în trei versiuni – Essential, Comfort și Prestige – pentru motorizările Diesel.

În Europa, Dacia a ajuns anul trecut la o cotă de piață importantă, de 2,6 la sută.

Cât va costa cea mai ieftină Dacia Duster