Cum eviți o naștere prematură?

Cum eviți o naștere prematură. Foto: Pixabay

Cand vestea aparitiei unui copil se materializeaza cu certitudini, inseamna ca deja se incepe o calatorie care modifica si transforma intreaga viata. Pe masura ce copilul creste si se schimba in fiecare etapa a sarcinii, inseamna ca organismului femeii insarcinate trece si el prin modificari: atat la nivel fizic, cat si emotional impreuna cu stilul de viata.

Parca niciodata nivelul de informatii nu este suficient pentru a raspunde tuturor intrebarilor si totodata pentru a oferi confortul psihic in luarea celor mai intelepte decizii. In principal, pentru nasterea unui copil sanatos si mai ales pentru modul in care se ajunge pana in acel punct.

Sfaturi pentru o sarcina usoara si lipsita de griji!

Ceea ce o femeie mananca si bea in timpul sarcinii este sursa principala de hrana a copilului. Deci, expertii recomanda ca o viitoare mama sa aleaga o varietate de alimente si bauturi sanatoase care ulterior, pot sa furnizeze substantele nutritive importante pe care un copil trebuie sa le detina pentru o crestere sanatosa si dezvoltare armonioasa.

Atasate elementelor de ordin alimentar, stau pe acelasi nivel si totalitatea gandurilor si energiilor pozitive care influenteaza intregul parcurs al sarcinii. Nicio mamica nu isi doreste o nastere prematura, indiferent de factorii care au condus catre posibiltatea de a traversa un eveniment atat de neplacut. Sarcina dusa la termen este conditionata de o multitudine de aspecte in mare parte controlabile, insa daca situatiile neasteptate necesita sprijin de specialitate, sub atentia medicului obstetrician, tratamentul cu Dexametazona isi dovedeste eficacitatea. El reduce riscurile de nasteri premature si inclusiv incidenta unor complicatii grave, precum ar fi: mortalitatea fatului, sangerari genitale sau alte afectiuni acute.

Pentru a preintampina astfel de ocazii, medicii recomanda femeilor insarcinate ingrijirea constanta a sistemului imunitar, repaus cand organismul resimte nevoia, evitarea efortului sustinut si nu in ultimul rand, monitorizare frecventa asupra intregului parcurs de sarcina. Vizitele la medic si comunicarea excelenta inlesnesc procedurile atunci cand situatiile o impun si exact ca in orice etapa delicata, inlaturarea pe cat posibil a momentelor stresante, totul completat de urmarea unei diete sanatoase si echilibrate.

Si, la fel de important, atentia constanta fata numarul de kilograme cumulate pe toata perioada de sarcina. Cand oamenii afirma ca o femeie insarcinata „mananca pentru doi”, nu inseamna ca ea trebuie sa consume de doua ori mai multa hrana sau sa-si dubleze numarul de calorii. In primele trei luni, femeile au ca nevoinutritive, acelasi numar de calorii ca si inainte de sarcina. In timpul primului trimestru, cresterea in greutate recomandata este cuprinsa intre 1 si 4 kilograme pe o perioada de trei luni. Specialistii recomanda femeilor sa adauge 200 de calorii la consumul obisnuit de alimente in timpul celui de-al doilea trimestru si sa pluseze cu 300 de calorii in etapa celui de-al treilea trimestru, cand copilul creste rapid.

Nu uita ca aceasta perioada minunata are nevoie de un plan, sfaturi si indemnuri de la medicul pe care l-ai ales sa aiba grija de tine si de bebelusul tau. De la travaliu, ganduri numeroase si pana la cele mai nonconformiste idei-solutie care iti vor fi utile si dupa cei vei naste, pune-le de acord cu doctorul tau inainte ca “pachetul de bucurie” sa vina pe lume! Simplifica-ti existenta, documenteza-te corect si nu uita sa iti asculti intuitia de mama care se dezvolta atat de special, tot in aceasta etapa!  

Foto: Pixabay

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.