Cine a făcut focul în fața ușii sediului PSD din Cluj?

Sediul PSD Cluj a fost ținta unor cetățeni nemulțumiți. Foto: Captură Youtube
Sediul PSD Cluj a fost ținta unor cetățeni nemulțumiți. Foto: Captură Youtube

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reclamat că indivizi necunoscuți au dat foc unor ziare în fața sediului filialei județene a partidului și au aruncat în fața ușii o sticlă cu motorină.

Poliția a demarat o anchetă, însă deocamdată nu a anunțat încă nimic despre persoanele suspectate în acest caz. Deputatul social-democrat Horia Nasra a depus o plângere la Poliție, în urma incidentului.

Pe lângă cenușa ziarelor arse, sigla PSD de la intrarea în curtea sediului era acoperită cu o hârtie pe care scria PCR.

„Am sesizat Poliţia după ce am descoperit vineri dimineaţă uşa sediului PSD Cluj de pe Bulevardul Eroilor şi pereţii stropiţi cu benzină, o sticlă cocktail Molotov aruncată la intrare şi ziare arse. Poliţia trebuie să verifice ceea ce s-a întâmplat joi seară sau în cursul dimineţii de vineri, şi trebuie urmărite şi imaginile de pe camerele video de la intrarea în curtea partidelor. Ar putea fi un act al unor persoane necunoscute în urma protestului de joi seara pe Bulevardul Eroilor. Trebuie să se verifice şi cine a lipit o hârtie pe care scrie PCR pe sigla PSD aflată la intrarea în curte”, a spus Nasra.

Senatorul PSD a comparat evenimentul cu incendierea Reichstag-ului. ”Astfel de comportamente aduc aminte de practicile naziste din perioada interbelică”, s-a lamentat Nasra.

Incidentul vine la scurt timp după ce câteva sute de persoane au ieșit în stradă la Cluj-Napoca, în urma anunțului ministrului Justiției Tudorel Toader de a declanșa procedura de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.