Cea mai scumpă casă arsă din temelii costă 800.000 de dolari

Așa arată casa arsă de 800.000 de dolari. Foto: Facebook / WILLOW GLEN CHARM

Un agent imobiliar a pus un preț de 800.000 de dolari unei case care a fost mistuită de flăcări. De ce atât de mult?

Casa din San Jose, în Silicon Valley, care se află pe un teren de 538 de metri pătrați, a fost distrusă aproape complet de un incendiu.

Prețul locuințelor din zona San Francisco au crescut dramatic în ultimii ani, în special datorită apropierii de Silicon Valley și de sediile principalelor corporații IT din lume.

”Un tomberon cu acoperiș postat pe Facebook cu prețul de 800.000 de dolari este o invitație la critici și nemulțumiri”, a comentat o persoană care a văzut anunțul imobiliar.

Holly Barr, agentul imobiliar care se ocupă de această proprietate, a spus că terenul este extrem de valoros, fiind foarte aproape de sediul companiilor Facebook și Google.

„Dacă lucrezi în domeniul imobiliar știi că acesta este prețul corect. Clienții pun prețul”, a spus Barr. Agentul imobiliar a dezvăluit că deja a primit mai multe oferte și prezice că un „război” al licitațiilor va începe curând.

Cu toate că pare o situație bizară, terenurile din zona golfului San Francisco sunt extrem de scumpe. Prețul mediu pentru o casă este de 1,4 milioane de dolari.

Potrivit NBC News, valoarea caselor din acest cartier crește cu 571 de dolari în fiecare zi, datorită costurilor tot mai mari și a numărului limitat de casă. Într-un an, prețul unei case poate crește și cu 200.000 de dolari.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.