Ce spune Firea despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Gabriela Firea, primarul Capitalei și vicepreședinte al PSD, a declarat că nu ia în calcul o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidențiale. Firea a afirmat la România TV că nu va renunța la funcția de primar, chiar dacă președintele partidului sau partidul i-ar cere acest lucru.

„Primesc și eu semnale în acest sens, este onorant și măgulitor. Dar, cu riscul de a mă repeta, sunt o persoană extrem, extrem de serioasă, chiar obositor de serioasă pentru cei care cred că eu aș putea să mă schimb ca o frunză în vânt, de la o lună la alta.

Categoric nu, îmi respect angajamentul față de bucureșteni, vreau să-mi duc la bun sfârșit și ultima zi de mandat, (…) chiar dacă îmi cere președintele partidului sau partidul, colegii mei dacă îmi vor cere să candidez, le-am spus încă de pe acum să nu mai fiu vehiculată, să nu mai apar în sondaje, să nu mă mai măsoare, pentru că sub nicio formă nu vreau să renunț la acest mandat. Cartea de vizită a unui politician este reprezentată de seriozitate”, a declarat Gabriela Firea.

În aceeași intervenție, Firea a declarat că structura guvernamentală rămâne neschimbată, iar o treime din viitorul Guvern se va „împrospăta”.

„În primul rând, structura guvernamentală rămâne aceeași, este una eficientă, nu avem acum timp pentru o analiză fulger, este mai important să analizăm ce au făcut miniștrii decât să numărăm cabinetele, ministere, secretariatele de stat din subordinea ministerelor.

Într-adevăr, s-a luat decizia ca unii dintre miniștri să-și înceteze activitatea și să preia aceste portofolii, persoane care sunt energice, dinamice și care sunt bune cunoscătoare ale acelui domeniu. (…) Cred, fac o estimare, sper să nu greșesc, cam o treime din guvern se va împrospăta, mi-aș dori ca după ziua de luni să nu existe o competiție și un sentiment negativ între organizațiile județene care vor propune anumiți candidați”, a declarat Firea.

Vicepreședintele PSD a mai spus că „programul de guvernare rămâne, în esență, același, în special în punctele sociale și economice, care au fost atât de apreciate până acum”.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.