Ce spune Dragnea despre adoptarea Codurilor penale prin OUG

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut astăzi prima reacție cu privire la posibilitatea de a fi trecute Codurile penale printr-o ordonanță de urgență a Guvernului.

Dragnea a spus că în acest moment este exclusă varianta să fie trecute Codurile penale prin OUG.

„Eu am spus și spun în continuare că trebuie să grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vara.

Și, atunci, și eu și domnul Tăriceanu le vom cere celor din Comisie (Comisia specială condusă de Florin Iordache – n.r.) să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circul obișnuit”, a declarat liderul PSD.

Întrebat ce s-a schimbat față de vineri, când reprezentanții PSD au susținut că a fost o abordare greșită modificarea Codurilor penale prin procedura parlamentară, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu, am vorbit de faptul că noi am respectat absolut toate termenele, le-am lungit, le-am lungit, le-am lungit. Și nu e cazul”.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu s-ar fi discutat despre posibilitatea modificării Codurilor penale prin OUG și se va merge doar pe calea dezbaterii parlamentare.

„Nu am discutat despre niciun fel de ordonanţă de modificare a Codurilor penale. Vă rog să scoateţi din discuţie acest subiect, vă spun oficial: vom merge exclusiv pe calea parlamentare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE a mai spus că, „fără îndoială”, va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a putea fi încheiate priorităţile legislative.

„Am discutat despre necesitatea ca domnul ministru al Justiției, Tudorel Toader, să elaboreze un document pe care apoi Ministerul de Externe și Ministerul pentru Afaceri Europene să-l comunice partenerilor noștri.

Acest document, evident, să vizeze un rezumat, o prezentare în rezumat, a modificărilor pe care urmează să le adoptăm pe Codul de procedură penală și Codul penal. Cred că este nevoie de o informare corectă, obiectivă, a ceea ce se urmărește în Parlament”, a mai spus Tăriceanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.