Când va fi înmormântat Regele Mihai

regele mihai
Foto: Pagina de Facebook Casa Regală a României

Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, pe 16 decembrie, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Aeronava cu trupul Regelui Mihai va sosi în România miercurea viitoare, pe 13 decembrie.

Potrivit Digi24, Guvernul aprobă în ședința de astăzi o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie.

Casa Regală a României a anunțat că, înainte de înmormântare, trupul neînsuflețit al fostului monarh va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Regele Mihai s-a stins din viață marți, 5 decembrie, la locuința sa din Elveția. Avea 96 de ani.

Acum, conducerea Casei Regale va fi preluată de fiica Regelui Mihai, Principesa Margareta, care este și Custodele Coroanei române.

„Țara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament și răbdare. Am pierdut, ca voi toți, un părinte. O pierdere personală și o pierdere pentru întreaga Națiune. În aceste clipe grele, suntem uniți în suferința noastră”, a trasnmis marți seara Principesa Margareta.

„Cu o infinită iubire și principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. Bunătatea și iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înțelepciunea lui a asigurat continuitatea identității noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al țării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului Român”, a mai spus ea.

„Prin întreaga sa viață, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu națiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi. Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleași principii și sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român. Așa să ne ajute Dumnezeu”, și-a încheiat declarația Custodele Coroanei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.