Băiețelul-fenomen care a descoperit 6 greșeli de logică într-o singură poză din Abecedar

Mesajul video al lui Dani Gonţa este cea mai distribuită postare referitoare la prima zi de şcoală, atât în Republica Moldova, cât şi în România

Un băiat în vârstă de doar şapte ani a descoperit că o imagine din Abecedar conține o adevărată colecție de gafe.

Băiatul, care merge la școală în Republica Moldova, explică – într-un stil demn de un adevărat star TV – gravele erori de logică pe care le-a descoperit într-o imagine care prezintă un părinte jucând șah cu copilul său.

”Prima mea carte de școlar este Abecedarul, dar în timp ce-i răsfoiam foile, am găsit câteva greșeli. […] În această imagine, un copil cu tatăl său joacă șah . Totul normal până aici, însă prima problemă pe care am găsit-o, prima greșeală este de ce îi zice copilașul tatălui său ”Șah” când regele de negru nu este deloc atacat”, spune băiețelul, pe numele său Dani Gonța, într-un clip care a făcut deliciul utilizatorilor pe rețelele de socializare.

În continuarea clipului, școlarul arată alte cinci greșeli de neînțeles și își permite să îi ironizeze pe autorii manualului. La finalul materialului video, băiețelul are și un apel către Ministerul Educației din țara sa.

”Stimată doamnă ministru, nu vreau să se întâmple gafe de acest gen în cărți, manuale, abecedare. Să luați măsuri cu angajații voștri, pentru că textul trebuie să aibă legătură cu imaginea, și copiii se uită mai mult la imagini decât la text. Știu că abecedarul este folosit ca să învățăm să citim, dar trebuie să aibă legătură și textul cu imaginea și nu cred că toţi profesorii ăștia (nr. autorii manualului) nu știu să joace șah”, solicită el.

Dani Gonța este un băiețel care a ajuns un adevărat star pentru modul în care își exprimă părerile pe internet. Băiatul are chiar și pagină de fani, unde aproape 6.000 de oameni i-au dat Like.

Filmulețul postat de el recent are, la momentul publicării acestei știri, peste 660.000 de vizualizări, iar postarea sa a ajuns deja la 10.000 de distribuiri. Puteţi vedea clipul mai jos:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.