Atac armat în centrul Parisului

1:05. Potrivit jurnaliștilor de la AFP, Stat Islamic a revendicat atacul terorist.

00:45. Președintele Franței a declarat că „atacul a fost terorist”.

00:34. Președintele SUA Donald Trump a declarat despre atacul armat din Franța că „se pare că a fost un atentat terorist”. Trump a transmis condoleanțe francezilor.

00:15. Politia a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul din Paris, potrivit unui document obținut de Reuters. În document se precizează că individul a sosit în Franța cu trenul, din Belgia.

23:49. Unii martori spun că ar mai fi fost o persoană în mașină cu atacatorul și a fugit imediat după împușcături. Însă polițiștii nu au confirmat deocamdată acest lucru.

Un bărbat neidentificat a deschis focul pe bulevardul parizian Champs-Elysees. Trei polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a decedat. Atacatorul a fost ucis, iar autoritățile franceze nu exclud varianta unui atac terorist.

Potrivit presei franceze, polițiștii sunt deja acasă la cel care a deschis focul și există informații că acesta ar fi anunțat și pe o rețea de socializare că vrea să „ucidă polițiști”.

Premierul Bernard Cazeneuve va merge la Palatul Elysée, cel mai probabil pentru o reuniune de criză convocată de președintele Francois Hollande.

Potrivit Le Monde, atacatorul s-ar fi dat jos dintr-un automobil și a deschis focul, cu o armă semiautomată, asupra mașinii în care se aflau polițiștii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat că atacatorul i-a vizat pe poliţiştii care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor.

Bulevardul Champs-Elysées este blocat și poliția recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv. Stațile de metrou George V, Franklin Roosevelt și Champs-Elysees-Clemenceau au fost închise în urma schimbului de focuri.

Atacul are loc cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.