Andrei Gheorghe va fi incinerat. Unde are loc ceremonia

Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe. Foto: Facebook

Petruța Gheorghe, fosta soție a lui Andrei Gheorghe, a anunțat pe pagina de Facebook a fostului om de radio și prezentator TV că acesta va fi incinerat sâmbătă, 24 martie.

Potrivit familiei, Andrei Gheorghe și-a exprimat în repetate rânduri dorința de a fi incinerat.

“Dorința exprimată în nenumărate ocazii a fost ca la moarte să fie incinerat. Așadar, incinerarea are loc sâmbătă 24 martie, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, ora 10 a.m”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook.

Cei care vor să își ia rămas bun de la Andrei Gheorghe, o pot face joi, 22 martie, și vineri, 23 martie, la Galeria Mobius, Strada Mendeleev D.I. nr 2, Sector 1, București.

“Salutare Națiune! Fiul tău Andrei a plecat dintre noi, a plecat așa cum a venit, ca o explozie care nu știe să ceara voie la nimic. Fiul tău Andrei a fost și fiu rispitor și cel mai blajin creștin. Fiul tău nu s-a temut să fie liber, să spună ce crede, să trăiască cum crede. Și-a iubit copiii, familia, și femeile, radio-ul, tv-ul, presa scrisă și online-ul, filmele și toate manifestările culturale inteligente. Iubea și știința sau poate mai degrabă o respecta, nimic din ceea ce merită nu a scăpat neiubit de Andrei”, continuă mesajul transmis de Petruța Gheorghe.

“Și da, știa să certe pe măsura iubirii sale, putea certa de la cel mai mic puradel până la tine, Națiune. Certa somând o schimbare, nu-i făcea plăcere, spera ca ceilalți să înțeleagă, să evolueze, să crească, chiar și împotriva dorinței sau putinței lor. Așa era el, Națiune, fiul tău Andrei, iubitul meu bărbat, minunatul lor tată, și senzaționalul vostru coleg mai mare, dar nu atât de mare încât să fi trebuit să plece… Stătea prost cu răbdarea, s-a grăbit….”, se încheie mesajul.

Andrei Gheorghe, cu 6 luni înainte să moară: „Vă blestem conducători ai României”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.